Endnu et år er gået på Hækbæk

Vi er ganske godt tilfredse med udbyttet af æbler i år, som blev på 2,5 t. hvoraf ca. 700 kg. er blevet mostet. Siden starten i 2017 hvor de første træer blev podet og til nu hvor de ældste træer er 5 år gamle, har der været en stigning på 80 % hvert år og der forventes at 2023 vil give omkring 4 t. æbler.

Der er rigtig mange forskellige æblesorter på Hækbæk og, i løbet af 2023 når vi op over 350 forskellige. Det vi går efter er, især æbler der kan holde smag og saftighed til hen på foråret.

Markedsføring har vi endnu ikke brugt så mange penge på, men alligevel finder kunderne frem til os. Det skyldes helt sikkert, at alle jer der har været herude på besøg, er med til at udbreder kendskabet til os, og tak for det. Vi var i år med på Høstmarkedet i Asnæs og madmarkedet i Anneberg Kulturpark. Begge steder blev der uddelt smagsprøver og mange blev overrasket over æblernes forskellighed og smag.

Som noget nyt, vil vi i det nye år begynde at beskrive vores mange æblesorter på vores hjemmeside og facebook. Især vores helt nye sorter, som er fundet rundt omkring langs vej og sti fortjener en beskrivelse. Men også alle de andre gamle sorter bliver beskrevet. Det foregår løbende med et facebook opslag samt link til Hæbæks hjemmeside og andre steder på nettet. Her tænkes især på Flemming Thorningers og Pometets fine hjemmesider.

Ud over frugt og grønt er vi jo også begyndt at sælge frugttræer og til vores podekurser i marts, er der kommet rigtig mange tilmeldinger.

Her til slut en tak til alle jer der har besøgt Hækbæk og vi glæder os til at se jer igen til næste år.

God Jul og godt Nytår til jer alle fra os her på Hækbæk