Så er de første 1000 æbletræer udplantet.

Så er det slut med at plante træer i år. Det blev til 12 rækker med 84 træer i hver, på bakken op mod Bremelhøj. Så nu er det bare at vente til der forhåbentlig kan høstes frugt af dem til sommer.

Det har været et mærkeligt år metrologisk set, vi mangler stadig væk over 200 mm nedbør, for at komme op på det normale for et år. Det varme efterår har sat blomster på både jordbærplanter og æbletræer, som end da nåede at udvikle små frugter – der har været hindbær lige til nu, og cikorie og honningurt blomstre endnu.

Endnu flere vilde æblesorter er der blevet fundet rundt omkring i hegn og skel – de skal nu podes i løbet af foråret, således at vi, i alt, kommer op på over 260 forskellige æblesorter. 100 af dem er således helt nye sorter som skal testes i plantagen i løbet af de næste par år. Dem med de bedste kvaliteter skal så afprøves på venner og familie, og have tildelt navne og jeg mener at der er potentiale i 30 % af dem. Det bliver spændende at se hvordan de klare sig sundhedsmæssigt, når de nu bliver tvunget ind i en plantage, podet på en anden grundstamme og beskåret efter alle kunstens regler. Allerede nu har et par af vildæblerne vist sig at kunne holde sig flere måneder, blot lagret i garage uden køl. Æblerne er stadige sprøde og saftige og smagen har faktisk ændret sig fra det gode til det endnu bedre, så det bliver spændende at se hvad disse nye sorter udvikler sig til.

Bierne har det rigtig godt og er stadig på vingerne de dage solen skinner. Der er stadig masser af honning på lager og nu da julen nærmer sig skal der testes forskellige opskrifter på honningkager.

Mikael Horn

 

En tanke om “Så er de første 1000 æbletræer udplantet.”

 1. Kære Mikael

  Det var både hyggeligt og interessant at besøge jer i søndags – og tillige hilse på jer igen i dag.
  Vedr. de gamle valfartskilder omkring Asnæs, så har jeg noteret mig, at der var to middelalderlige kilder. Den ene “Sankt Pouls kilde” – den anden “Sct. Johannes kilde på næsset ved Asnæs”!
  Har du hørt om disse?

  De venligste sommerhilsener

  fra

  Leif Evald
  Asnæs præstegård
  51 85 83 22

Skriv et svar