Hækbæk status på plantage

Der er sket en masse på Hækbæk siden sidste indlæg. De nypodede træer vokser sig store og er nu klar til at komme ud til blivestedet i plantagen. Der har været tyvknægte på besøg, først tog de den helt nye fræser mens den sad på traktoren, og senere brød de ind i huset og fjernede en del maskiner og trådhegn. Derfor er der nu sat overvågning og alarm op. Bierne har det rigtig godt, og der er nu 3 familier, som er klar til overvintring. Hele det areal, hvor der skal stå æbletræer, er nu tilsået med græs, og hegnet, der skal holde rådyrene ude, er ved at blive opsat. Forsøg med mostning af æbler og presning af honning er gået fint og allerede næste år kan honning blive et salgsprodukt.

Planerne for de næste år er at bygge et nyt maskinhus på 200 m2 og et drivhus på 45 m2. Ideen er at rive stalden ned og bygge, så det hænger sammen med stuehuset. Der er nu søgt om økologisk autorisation, og hvis alt går vel kan vi fra  den 1. august 2020 sælge økologiske æbler fra Hækbæk.

 

Skriv et svar