Så kom foråret endelig

Det tog sin tid før foråret kom, men nu går det stærkt med alting, også ukrudtet. 1700 nye frugttræer er podet og sat ud i planteskolen.  1500 æbler, 50 kirsebær, 50 blommer og 50 pærer. Alle har nu drypvanding, så der ikke skal bæres rundt på vandkander.

Hele den sydlige del er nu indhegnet sammen med den gl. planteskole. De podede træer fra sidste forår er klar, men nu må vi se, hvor mange der når at blive flyttet ud i rækkerne her i foråret, ellers sker det i efteråret. Der er plantet solbær, ribs, kirsebær, havtorn og gran ud forskellige steder. 100 æbletræer podet på vildstammer danner nu hegn mod nord. Endnu en indhegnet planteskole er lavet nord for huset med plads til rabarber, jordbær, kartofler m.v. I løbet af sommeren bliver hele den nordlige mark indhegnet for at give plads til de ca. 3000 nye frugttræer.

En ny maskine er indkøbt til at klare kultiveringen og rensningen mellem træerne i rækkerne. En græshoppegrøn knækstyret Egholm-Nilfisk. Nu skal jeg så i gang med at konstruere selve fræserdelen, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at virke. Nu skal der også bankes pæle i til det espalier, der skal støtte træerne.

Der har også været Økologiautorisationskontrolbesøg af Landbrugs-styrelsen, så hvis alt går vel, kan vi fra den 1. august 2020 sælge økologisk frugt og grønt. De første produkter, der vil være til salg, er æblemost og honning, men  ikke økologisk endnu. Honningen bliver for øvrigt aldrig økologisk, da bierne jo ikke bliver inden for hegnet. De 3 bi-familier har klaret vinteren godt og er ved at indsamle pollen i stor stil.

Skriv et svar