Æbler

Så begynder vores træer at give afkast i form af superfine æbler. Det er lidt af et arbejde at holde styr på alle de mange sorter, men den daglige tur gennem æblerækkerne, hvor der bliver smagt og studeret på de enkelte sorter, giver en god viden, der kan bruges senere. Den sene frost i maj måned satte sine spor i mange af sorterne. Nogle har slet ingen æbler, mens andre bugner. Da vores træer er unge, giver de ikke den store mængde, men de æbler der er, har en god størrelse og farve, da de har fået meget sol. Vores vilde sorter, altså dem der er fundet rundt omkring i hegn og gærde, viser sig at være glade for at blive tæmmet. På de oprindelige træer var æblerne ikke så store, men når der nu bliver nusset om dem, bliver de til giganter på 400 g. pr. æble og det er jo fint hvis man kun skal bruge 2 æbler for at lave æblekage til 6 personer. Vores primære sorter Alkmene, Collina, Discovery, Filippa, Cox Holsteiner og Brøndæble giver fine æbler mens Aroma er blevet ramt af frosten.

Der er nu under et år til at vi på Hækbæk kan bruge det røde ø-mærke og kalde os “Statskontroleret Økologisk” Det sker den 1. august 2020, efter 3 år med omlægning, hvor alt er dyrket økologisk. Vi har valgt slet ikke at sprøjte med nogen for for kemi og æbletræerne får kun gødning i form af afklippet kløvergræs, når græsset bliver klippet i rækkerne.

Her i efteråret gør vi klar til at plante resten af vores podede æbletræer (2600 stk.) ud i plantagen. 16 rækker, hver omkring 150 m. lange med plads til 160 træer i hver række.

Skriv et svar