Velkommen

Så er der gang i forberedelserne, til det som engang skal blive til en lille æbleplantage og smedje. Jeg er på planlægningsstadiet hvor der bliver regnet på budget og ser på hvad der skal bruges af maskiner.

Jeg forventer at plante de første 1400 træer i foråret 2018, så burde der være tid nok til at forberede det hele. Der er indkøbt en traktor, en gammel Ford 4000 med frontlæsser. den skal renoveres lidt men den virker solid, så mangler der bare en gl. plov og en harve. Vogn, Rive og Tromle var der jo.

Navnet “Hækbæk” er selvfølgelig taget fra den lille bæk, der har løbet imellem de 2 matrikler 13 og 14, og som gav navn til Lisbeths hus. Det ville på sigt være en idé at åbne dette vandløb igen. Da det er her der startes med at blive plantet træer, syntes navnet Hækbæk lige til venstrebenet.

Det er altså, en 1 ha. på bakken, fra højspændingsmasten og op mod Bremelhøj, der bliver lagt ud med græs her i efteråret 2016 og tilplantet året efter.

Økologi – vil jeg selvfølgelig gerne kalde det. Men der er mange ting man skal sætte sig ind i og søge om, så i starten vil det bare blive kaldet for en naturlig plantage dyrket efter økologiske principper og uden brug af sprøjtning eller kunstgødning. Træerne bliver for det meste sat i espalier, men der  bliver også plads til enkeltstående træer. Desuden bliver der krat og blomsterbræmmer, som tiltrækning til alle de nyttedyr, der skal bruges til bestøvning m.m. Der bliver sat 2-3 bistader op -fuglekasser til stære, mejser og musvitter, plantet krat op til Evas Skov. Således skulle der gerne ændres positivt på antallet af dyr i området.

Skriv et svar