Hækbæk forår 2022

Så er Hækbæks podekurser færdige for i år.

Så oplevede vi en februar med med 101 mm. regn og en efterfølgende marts med kun 1 mm. Nu må vi håbe at april bliver mere normal og at nattefrosten forsvinder.

Vi er nu blevet færdige med årets podekurser og i alt 52 deltagere fik lavet sig nogle fine nye æbletræer, som nu skal passes og plejes, så de om nogle år kan give æbler fra sig. Næste år bliver der igen podekurser og jeg regner med at slå 3-4 datoer i marts 2023 op her på siden og så kan man tilmelde sig. Materialer til podning sælges i mindre portioner, Podetape, voks og opbindings-snor, men da vi ikke sender pakker er du nødt til at komme forbi herude. Podekviste har vi selvfølgelig også men endnu ikke af alle vores 320 æblesorter men kom og smag i efteråret og skriv så ned hvilke sorter det er du gerne vil have podekviste af.

Vi laver også Æbletræer på bestilling og har lige nu lidt over 100 frugttræer til salg i potter. Prisen er kr. 180,00 pr træ. Yderlige 200 står i planteskolen og pottes og sælges til efteråret, så hvis du ønsker en bestemt sort kan du komme og reservere et.

I Påsken har vi lukket Skærtorsdag og Langfredag men holder åbent Lørdag, Påskedag og 2. Påskedag fra kl. 10-16.

Der er stadig væk lidt æbler tilbage men fortrinsvis til prøvesmagning og test af holdbarhed. Af vores mange æblesorter som er fundet rundt omkring langs vej og hegn, har flere af dem vist sig at have potentiale til at blive en sort der er bevaringsdygtig. Nogle af dem har vi nu også navngivet, de fleste har fået stednavne “Belvedere”, “Stenholm” og “Skalleæblet” mens 4 træer har fået navnene Emilie, Anton, Axel og Arthur. Kom og smag dem i efteråret og giv din mening om dem til kende.